Top
Menu Luk
Frisør

Frisør Vanløse


Kort om mig

Jeg er en ung pige på 19 år, som er i gang med at uddanne mig til frisør. Det tager 4,5 år og jeg er igang med mit andet år. Jeg har indtil videre været rigtig glad for det, dog kan jeg bedst lide at stå i salon, hvor jeg rent faktisk kan få noget mere erhvervserfaring. Jeg er ikke særlig glad for, at gå i skole generelt og det har jeg aldrig været. Det er derfor også godt, at jeg har valgt en uddannelse, som ikke er så bolig, men derimod meget praktisk orienteret. Jeg er på nuværende tidspunkt ansat som elev, i en frisør i Vanløse. Der har jeg mig nogle rigtig søde kolleger, samt chef. Vi laver tit sociale arrangementer, hvilket er med til at styrke vores forhold til hinanden, samtidig med, at man har endnu mere lyst til at møde på arbejde hver dag. Derudover elsker jeg, at have med mennesker at gøre. Bare det, at snakke med kunder i salonen i mens jeg ordner deres hår, er helt fantastisk. Jeg elsker det og jeg kunne ikke forstille mig i noget andet job.

Hårmodeller søges

I forbindelse med, at vi nærmede os sommeren, var eksamen snart på vej. Derfor skulle jeg bruge nogle hårmodeller, som var interesseret i, at jeg kunne øve mig inden eksamen. Det var selvfølgelig gratis og som tak ville de få klipning og farve, hvis de ønskede dette. Det drejede sig om en klipning efter eget valg på en mand. Derudover en klipning og farvning af en kvinde, dog var kravet, at håret skulle klippes i page længde. Og til sidst skulle jeg bruge en kvinde med en hårlængde til skulderen, som skulle bruges til styling. Disse tre er det man ofte kommer op i til eksamen og derfor var det vigtigt for mig, at få det øvet inden da. Jeg havde dog problemer med, at finde frivillige, da det foregik i hverdagene i mellem 8.00-12.00. Jeg havde lavet et opslag på Facebook og endelig lykkedes mig, at finde to frivillige, en til herreklip og en kvinde til styling, så jeg manglede egentlig kun en sidste frivillig. Det var dog en del sværere, da der ikke er så mange kvinder, som bare lige hopper ud i en korthårsfrisure. Til sidst endte min storesøster med, at melde sig til korthårs klip, hvilket jeg var rigtig glad for.

Klip, farve og styling foregår hos frisør i Vanløse

Jeg aftalte forskellige dage med mine tre frivillige personer, da jeg gerne ville have god tid til at øve mig i, hvilket de også var indforståede med. Det hele foregik i en frisør i Vanløse, hvor jeg var ansat som elev. Jeg fik først besøg af min storesøster mandagen, som skulle have farvet håret og have klippet håret til en korthårsfrisure. Vi blev enige om, at farve det lyst med karamel striber også. Og derefter klippede jeg håret op i en kort pagefrisure. Min søster blev overraskende glad for hendes nye frisure, hvilket også gjorde mig glad. Da det var blevet tirsdag, fik jeg besøg af en frivillig mand, som ville klippes helt kort i siderne, men håret skulle stadig være forholdsvis langt på toppen. Han gik også derfra med et smil på læben. Til sidst fik jeg den anden frivillige kvinde på besøg i salonen om onsdagen, hvor jeg skulle udforske i forhold til styling af hår. Vi prøvede nogle forskellige krøller og opsætninger, som jeg fik lov til at tage før og efterbilleder af til min Instagram. Det gik rigtig godt og jeg fik øvet en del. Jeg følte mig meget mere rustet til eksamen på daværende tidspunkt.

DameFrisør